REMÉLEM, ÖRÖKKÉ SZINGLI MARADOK


A naptárra pillantva lassacskán mindenki pánikba esik a közelgő ünnepek láttán, a boltok polcain ott figyelnek a kis aranyos télapók a dugig pakolt puttonyukkal; minden üzlet, utca és rádió belendül a közhelyes karácsonyi dalok darálásába, a TV műsorba pedig bekerül a Bridget Jones naplója c. filmklasszikus…

2012 decemberét írjuk, kétségbeesetten nézünk magunk elé, hogy ismét elszállt egy év, azon törjük a fejünket, hogy mi a manót műveltünk mi idén egyáltalán, mit tettünk vagy éppen mit nem, s ahogy eléri tudatunkat az, hogy egyedül vagyunk ismét, megint, szokásunkhoz híven, menthetetlenül és…

Na, jó, ebből elég. Akármennyire is kellemetlen a családot újból és újból szembesíteni szingli mivoltunkkal, úgy látszik, most sem menekülhetünk a magyarázkodástól, nem szabadulhatunk „keresztünktől”. Jaj, nekünk. Ó, az önsajnálat szinte fizikailag fáj!

Igen-igen, így tél közepén, a szürkeségben és hidegben jó lenne odabújni valakihez (igazából szerény személyem csak ennyi pozitívumot lát a párkapcsolatokban –TÉNYLEG!); milyen csodálatos érzés lenne sálat kötni szívszerelmünknek, miközben ő a mi sörünket vagy fincsi borunkat vedeli a haverokkal, de jó is lenne, ha meleg vacsorával várhatnánk valakit (az elrontott háromfogásos menüt legalább eltakarítaná a mi kis házi konyhamalacunk), satöbbi, satöbbi, képzeljetek ide további nyáltól és giccstől csöpögő karácsonyi lidércet.

Én csak azért is bebizonyítom, hogy igenis egyedülállónak lenni sokkal menőbb és felszabadultabb érzés, mint párban senyvedni a kanapén, unottan, bambán, néha pedig szexelni, de inkább befordulni a fal felé és punnyadni!

Remélem, örökké szingli maradok, mert:

1. A SZOMORÚ SZERELMES SZÁMOK SOKKAL ÁTÉREZHETŐBBEK EGYEDÜLLÉTÜNKBEN

Mennyivel hitelesebb egy világfájdalomtól, boldogtalanságtól és reménytelenségtől illatozó csodaszép dalt a mi szemétben turkáló kóbor macskavinnyogásunkkal előadni, igaz?

Tökéletes választás egy egyszemélyes minikoncert alkalmára (egy üveg valamilyen alkoholtartalmú lötty kíséretében):

My Heart Will Go On (Celine Dion)

Love Story (Taylor Swift)

Every Breath You Take (Police – a stalker lányok himnusza)

Time of My Life (Bill Medley & Jennifer Warnes)

I Don’t Wanna Miss a Thing (Aerosmith)

Too Lost In You (Sugababes)

Bleeding Love (Leona Lewis)

If I Ain’t Got You (Alicia Keys)

Teenage Dream (Katy Perry)

The One That Got Away (Katy Perry)

(Ilyen nyávogásra gondolok: )

2. FLÖRTÖLNI MÓKÁSABB, MINT A KANAPÉN TESPEDNI EGY MEGSAVANYODOTT KAPCSOLAT BŰZÉTŐL FULLADOZVA

Biztosan voltatok már olyan érthetetlen helyzetben, mikor csettintened sem kellett, mégis mindenki téged és csakis téged akart, viszont az épp kiszemelt mesebeli herceged totális ellenállással viselkedett (vagy nem viselkedett) irántad, bármit is tettél. Na, gondolj bele, hogy ha nincs senkid, akkor semmiféle frusztráló gondolat nem kering majd a fejedben, hogy mégis, mi az, ami miatt te annyira visszataszító vagy számára…

Jönnek a bókok pasiktól és lányoktól is. Khm.

3. A PÁRNÁMAT JOBBAN SZERETEM, MINT BÁRKI ÉS BÁRMI MÁST

Ehhez nem is fűznék hozzá semmit. Szeretem az ágyam, a takaróm és a párnám (és a zsiráfom). Általában egyedül szeretek aludni.

És azt, hogy általában, nos, nagyjából úgy értem, mindig.

4. ÜNNEPEK ALATT PÉNZT ÉS ENERGIÁT TAKARÍTHATUNK MEG

Láttátok, milyen elképesztően drága egy gombolyag fonal? Na, azt hinné az ember lánya, hogy egy SK-sállal milyen jól jár anyagilag majd, aztán kiderül, hogy még a kötés is egy luxus elfoglaltság! Fonalforradalmat! Olcsóbb gombolyagokat!

5. CSAJOS DOLGOK

Nem szeretek a bozótirtó-akcióval bajlódni. Nem azért, mert nem szeretem a sima tapintású eredményt, dehogy. Csak tényleg, macerás ez a gyanta-dolog. Meg bármilyen más módszer. Fájdalmas előtte, közben és utána is! Ki szereti a koncentrált szenvedést?

Nincs pasi, így pedig kit érdekel, mi van a nadrág alatt… Télen még melegít is (főleg akkor jó ez, ha a szűk farmer alá nem tudok egy vastagabb zoknit felvenni)!

+1 ÉRZELMI RABSÁG

Ha nem lennék egyedül, valószínűleg percenként nézegetném a telefonom, hogy az épp aktuális valakim mikor ír jó reggelt, szép álmokat és de örülök, hogy nem vagy terhes – sms-eket. Feltételezhetően törődnöm kéne mással is (ha pocsék napom volt, nem dörgölhetném az orra alá, nem szenvedhetnék nyilvánosan és gusztustalanul, miközben neki – mondjuk– a szakdolgozata vagy hiányzó kreditjei okoznak folyamatos fejfájást). Az ÉN-t átvenné az, hogy MI; az alvási szokásaimnak vége szakadna. Folyton az járna a fejemben, miközben az utcán sétálunk, hogy melyik csajjal gabalyodna össze inkább, helyettem; kiderülnének lassacskán a kis rejtett hibák, titkok, amikre senki nem kíváncsi, amik csak tönkretesznek mindent. Minden, minden, minden más és rosszabb lenne – ez biztos.

Grincs voltam.

Advertisements

1 Comment

Filed under FUN.FUN.FUN.

One response to “REMÉLEM, ÖRÖKKÉ SZINGLI MARADOK

  1. “jó reggelt, szép álmokat és de örülök, hogy nem vagy terhes” 😀
    Mostanság én is a fent leírtakkal vígasztalom magam, bár pár év elteltével már kezd unalmassá válni, ilyenkor jön jól a fantáziavilágom.
    Néha úgy érzem, életem végéig boldog lehetnék kajával és internetkapcsolattal.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s